It is currently 23 Jan 2018, 09:32

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# The following chart shows the employee breakdown, number of

 Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics
Author Message
TAGS:
Senior Manager
Joined: 20 May 2014
Posts: 282
Followers: 7

Kudos [?]: 38 [1] , given: 219

The following chart shows the employee breakdown, number of [#permalink]  11 Oct 2017, 22:02
1
KUDOS
00:00

Question Stats:

0% (00:00) correct 0% (00:00) wrong based on 0 sessions
The following graph shows the total revenues and total costs of QN Corporation, a publicly traded company, over the span 2007-2015. Recall that, for any year, profit = (revenue) – (cost).
1) In 2013, the dollar amount of the profit at QN Corporation was approximately which of the following?

(A) \$80 million

(B) \$160 million

(C) \$190 million

(D) \$240 million

(E) \$350 million

[Reveal] Spoiler: OA
C

2) From 2010 to 2015, revenue at QN Corporation increased by approximately what percent?

(A) 18%

(B) 47%

(C) 63%

(D) 84%

(E) 126%

[Reveal] Spoiler: OA
D

3) From 2009 to 2010, profit at QN Corporation increased by approximately what percent?

(A) 81%

(B) 165%

(C) 300%

(D) 433%

(E) 533%

[Reveal] Spoiler: OA
D

Kudos for correct solution.

[Reveal] Spoiler:
Attachment:

Revenue-of-QN-Corporation.jpg [ 28 KiB | Viewed 280 times ]
Director
Joined: 03 Sep 2017
Posts: 522
Followers: 0

Kudos [?]: 231 [1] , given: 66

Re: The following chart shows the employee breakdown, number of [#permalink]  15 Oct 2017, 01:17
1
KUDOS
Q1: If we subtract the value of the costs from the revenues in 2013 we get the amount of profits in 2013. Thus, we have 350-160 = 190 million (C)

Q2: The percentage increase in revenues from 2010 to 2015 is computed as (460-250/250)*100 = 84%. (D)

Q3: The percentage increase in profits from 2009 to 2010 requires first the computation of profits as 110-80 = 30 in 2009 and 250-90 = 160 in 2010. Then, the percentage increase is (160-30/30)*100 = 433.33% (D)
Display posts from previous: Sort by

# The following chart shows the employee breakdown, number of

 Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics

 Powered by phpBB © phpBB Group Kindly note that the GRE® test is a registered trademark of the Educational Testing Service®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by ETS®.