It is currently 21 Mar 2019, 18:44
My Tests

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

A serious critic has to comprehend the particular content, u

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 18 Apr 2015
Posts: 5859
Followers: 94

Kudos [?]: 1145 [0], given: 5455

CAT Tests
A serious critic has to comprehend the particular content, u [#permalink] New post 09 Jan 2019, 11:59
Expert's post
00:00

Question Stats:

75% (04:58) correct 25% (00:00) wrong based on 4 sessions
A serious critic has to comprehend the particular content, unique structure, and special meaning of a work of art. And here she faces a dilemma. The critic must recognize the artistic element of uniqueness that requires subjective reaction; yet she must not be unduly prejudiced by such reactions. Her likes and dislikes are less important than what the work itself communicates, and her preferences may blind her to certain qualities of the work and thereby prevent an adequate understanding of it. Hence, it is necessary that a critic develop a sensibility informed by familiarity with the history of art and aesthetic theory. On the other hand, it is insufficient to treat the artwork solely historically, in relation to a fixed set of ideas or values. The critic's knowledge and training are, rather, preparation of the cognitive and emotional abilities needed for an adequate personal response to an artwork's own particular qualities.
17. According to the author, a serious art critic may avoid being prejudiced by her subjective reactions if she

(A) treats an artwork in relation to a fixed set of ideas and values
(B) brings to her observation a knowledge of art history and aesthetic theory
(C) allows more time for the observation of each artwork
(D) takes into account the preferences of other art critics
(E) limits herself to that art with which she has adequate familiarity

[Reveal] Spoiler: OA
B



18. The author implies that it is insufficient to treat a work of art solely historically because

(A) doing so would lead the critic into a dilemma
(B) doing so can blind the critic to some of the artwork's unique qualities
(C) doing so can insulate the critic from personally held beliefs
(D) subjective reactions can produce a biased response
(E) critics are not sufficiently familiar with art history

[Reveal] Spoiler: OA
B



19. The passage suggests that the author would be most likely to agree with which of the following statements?

(A) Art speaks to the passions as well as to the intellect.
(B) Most works of art express unconscious wishes or desires.
(C) The best art is accessible to the greatest number of people.
(D) The art produced in the last few decades is of inferior quality.
(E) The meaning of art is a function of the social conditions in which it was produced.

[Reveal] Spoiler: OA
A



20. The author's argument is developed primarily by the use of

(A) an attack on sentimentality
(B) an example of successful art criticism
(C) a critique of artists' training
(D) a warning against extremes in art criticism
(E) an analogy between art criticism and art production

[Reveal] Spoiler: OA
D


_________________

Get the 2 FREE GREPrepclub Tests

Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 22 Oct 2018
Posts: 38
Followers: 3

Kudos [?]: 31 [0], given: 3

Re: A serious critic has to comprehend the particular content, u [#permalink] New post 11 Jan 2019, 20:01

+1 kudos to the posts containing answer explanations of all questions

3 KUDOS received
Manager
Manager
Joined: 28 Nov 2017
Posts: 52
Followers: 1

Kudos [?]: 34 [3] , given: 32

Re: A serious critic has to comprehend the particular content, u [#permalink] New post 13 Jan 2019, 12:01
3
This post received
KUDOS
17. Strike Off Option C,D & E straightaway as they don't have any reference in the passage or even an Implication (Nowhere we talked about other Art Critics or what they think about / Time spent for Reviewing an art) . Now between A & B we ELIMINATE Option A as though there is a Mention of Fixed set of Values it is tagged as Insufficient & Not something to prevent Prejudice but rather the incomplete nature of treating an Art Work. So Option B is the answer

18. The reference is in the last lines of the Passage where it mentions / implies that History just trains or gives important skills to review Art in a Human way , it is not the complete way to understand the art and it's overall attributes. So Option B is the answer.

19. Straight away reject Option B,C,D as they have no meaning / reference or Implied from the passage. Now between A & E Option A has direct implications from the passage as some art might incite Strong Like/ Dislike feelings from a Critic (Passion) while at the same time it is on lines with the Intellect as compared or reviewed in terms of fixed rules or values . Option A is the answer

20. Option D is the answer as it talks about the dangers of Getting Biased or Influenced by personal choices while reviewing or Using fixed set of rules & History to judge or review an art.
Re: A serious critic has to comprehend the particular content, u   [#permalink] 13 Jan 2019, 12:01
Display posts from previous: Sort by

A serious critic has to comprehend the particular content, u

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  


GRE Prep Club Forum Home| About| Terms and Conditions and Privacy Policy| GRE Prep Club Rules| Contact

Powered by phpBB © phpBB Group

Kindly note that the GRE® test is a registered trademark of the Educational Testing Service®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by ETS®.