It is currently 14 Oct 2019, 20:26
My Tests

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

A recent assessment of the status of global amphibian popula

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:
1 KUDOS received
Founder
Founder
User avatar
Joined: 18 Apr 2015
Posts: 8412
Followers: 165

Kudos [?]: 1807 [1] , given: 7766

CAT Tests
A recent assessment of the status of global amphibian popula [#permalink] New post 28 Dec 2018, 11:09
1
This post received
KUDOS
Expert's post
00:00

Question Stats:

71% (03:08) correct 28% (02:56) wrong based on 42 sessions
A recent assessment of the status of global amphibian populations identified habitat loss as the single greatest identifiable factor Line contributing to amphibian declines. Habitat loss primarily results from the residential, agricultural, arboricultural, or recreational development of an area. Anthropogenic conversion of land has caused significant reductions in the wetland, forest, and grassland habitat that amphibians require for their survival. Outright habitat loss probably has the greatest effect on amphibians, but habitat degradation or the general decline in the health of habitat, often results from environmental contamination, the introduction of exotic invasive species, or a reduction in required resources within a habitat, and similarly affects amphibians. Likewise, habitat fragmentation (the disruption or fragmentation of habitat into discontinuous or isolated remnants of viable habitat) emerges from isolated patches of habitat loss and can often have delayed effects on animal populations.
Which of the following statements about habitat loss is supported by the passage?

Select all that apply.

A. The role of habitat loss in the decline of global amphibian populations is the subject of current evaluation.
B. Outright habitat loss causes less damage to amphibian populations than either habitat degradation or habitat fragmentation.
C. Introducing non-native species to an area may prove detrimental to the native animal populations.

[Reveal] Spoiler: OA
A,C


Throughout the passage, the author never takes the opportunity to ​

A. define a term ​
B. cite an authority ​
C. state a probability ​
D. qualify a statement ​
E make an assertion

[Reveal] Spoiler: OA
B


_________________

Get the 2 FREE GREPrepclub Tests

1 KUDOS received
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 22 Oct 2018
Posts: 43
Followers: 16

Kudos [?]: 70 [1] , given: 5

Re: A recent assessment of the status of global amphibian popula [#permalink] New post 15 Jan 2019, 23:01
1
This post received
KUDOS

+1 kudos to the posts containing answer explanations of all questions

2 KUDOS received
Moderator
Moderator
Joined: 03 Apr 2019
Posts: 156
Followers: 2

Kudos [?]: 125 [2] , given: 2

Re: A recent assessment of the status of global amphibian popula [#permalink] New post 08 Jul 2019, 00:07
2
This post received
KUDOS
1) The option A is discussed in the first line of the paragraph and also supported by other sentences. It is mentioned that habitat loss is the single greatest identifiable factor line contributing to amphibian declines. This is also evaluated in the paragraph.

Option B is incorrect, it is mentioned in the passage that outright habitat loss causes greatest effect on the amphibian population, this is exactly the opposite meaning.

Option C is correct, it is discussed near to the end of the passage as a result of environmental contamination. It is mentioned that introduction of exotic invasive species were proved detrimental.

2) If you look at the passage as a whole, no authorities were cited. So option B is correct answer.
Re: A recent assessment of the status of global amphibian popula   [#permalink] 08 Jul 2019, 00:07
Display posts from previous: Sort by

A recent assessment of the status of global amphibian popula

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  


cron

GRE Prep Club Forum Home| About| Terms and Conditions and Privacy Policy| GRE Prep Club Rules| Contact

Powered by phpBB © phpBB Group

Kindly note that the GRE® test is a registered trademark of the Educational Testing Service®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by ETS®.